Voordelen van Zonnepanelen

soorten zonnepanelen

Dat zonnepanelen een van de beste manieren zijn om je energierekening gevoelig te doen dalen, weet iedereen.

Toch zijn er nog een hoop voordelen gekoppeld aan het plaatsen van zonnepanelen, die mensen vaak over het hoofd zien.

Waarde huis

Zonnepanelen laten de totale waarde van je huis stijgen. In combinatie met de terugverdientijd van de panelen zal je in de meeste gevallen een flink rendament behalen. Een installatie van zonnepanelen is dus een investering in je huis en geen kostenpost.

Lage onderhoudskosten.

Een zonnepanelen installatie heeft ook bijzonder lage onderhoudskosten. Je hoeft niet elke maand het dak op om deze schoon te maken, vaak doet de regen dit gewoon voor je.

Bij ons krijg je bovendien ook nog eens 25 jaar garantie op je panelen!

Gratis energie

Als je zonnepanelen er liggen begin je al met je investering terug te verdienen. Wanneer er zonlicht straalt op je panelen wordt dit omgezet naar energie. De hoeveelheid energie hangt af van hoeveel zonlicht er op valt en de kwaliteit van de zonnepanelen.

Wij gebruiken A-merk Europese panelen voor de installatie, hierdoor wek je veel meer energie op dan met minderwaardige zonnepanelen. Deze energie kun je niet alleen gratis gebruiken, maar je kan er zelfs aan verdienen wanneer deze op het net wordt gezet.

Een hoger rendement

De zonnepanelen die Totaalstroom installeert voldoen aan hoge kwaliteitsvoorwaarden qua duurzaamheid en efficiëntie. 

Maar liefst 98%

De efficiëntie van de omvormers die Totaalstroom gebruikt ligt op maar liefst 98%. Hierdoor zijn de installaties die Totaalstroom installeert een stuk effectiever dan minderwaardige zonnepanelen.

Snel terugverdienen

Dit hoge rendement resulteert in een kortere terugverdientijd van je installatie.

Minder afhankelijk van
de markt

Energieprijzen zijn onvoorspelbaar en leveranciers willen natuurlijk geen verlies maken op de energie die ze je verkopen. De zonnepanelen op je dak zorgen ervoor dat je niet meer volledig afhankelijk bent van je energieleverancier. Je wekt zelf helemaal gratis je eigen energie op. Wek je meer energie op dan je nodig hebt? Deze opgewekte energie stroomt automatisch naar je energieleverancier en hier kun je dan geld aan verdienen.

Je hoeft dus niet bang te zijn van schommelende energieprijzen en torenhoge energierekeningen. De energie die je zelf opwekt, is helemaal gratis.

Snelle terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van je zonnepanelen installatie ligt tussen 4 en 7 jaar. Dit hangt af van waar je woont, hoeveel energie je verbruikt en het systeem dat je kiest. Door voor Totaalstroom te kiezen kun je de lengte van je terugverdientijd zo kort mogelijk maken.

Wij hebben gecertificeerde vakmannen in huis met jaren ervaring en een uitgebreide kennis. Deze experts kunnen voor jou de optimale installatie opzetten en helpen je uitrekenen wat de terugverdientijd en besparing per maand is.

Europese A-merk kwaliteit

Wanneer je door Totaalstroom je zonnepanelen laat installeren kun je erop vertrouwen dat je panelen krijgt aan de hoogst mogelijke kwaliteit. Om dit te verzekeren werken wij uitsluitend met A-kwaliteit Europese zonnepanelen. Deze panelen zijn voorzien van gereputeerde keurmerken en voldoen aan hoge vereisten.

Aangezien wij absoluut vertrouwen hebben in de installaties die wij opleveren geven wij een garantie van maar liefst 25 jaar. De garantie en de relevante certificaten van de producten worden bij de oplevering van de installatie aan jou overhandigd.

Goed voor het milieu

Zonnepanelen hebben niet alleen voordelen voor de gebruiker, maar ook voor de rest van de maatschappij en de natuur. Door je huis te voorzien met elektriciteit van zonnepanelen komt er geen CO2, fijnstof, en andere schadelijke gassen in de lucht die men kan inademen. Zonnepanelen hebben dus een directe positieve invloed op de luchtkwaliteit. Het is dan ook de schoonste manier om energie op te wekken.

Hoe Totaalstroom kan helpen

Totaalstroom heeft alles in huis om voor jou een zonnepaneleninstallatie te installeren met een korte terugverdientijd en een hoog rendement. Bij ons sta je als klant centraal in het proces.

Elke installatie die wij plaatsen is maatwerk en geoptimaliseerd voor jouw noden.

subsidies en fiscale voordelen bij Totaalstroom

Wij begeleiden je door het hele proces. Van aanvraag tot btw terugvordering, zo weet je altijd exact waar je aan toe bent.

Heb je nog vragen over Totaalstroom of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag zo snel mogelijk verder!

Veelgestelde
vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen?
Bekijk alle vragen of neem contact met ons op.

Hoe werkt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel wekt stroom op door zonlicht om te zetten naar gelijkstroom een omvormer zet dit vervolgens om in wisselstroom wat we kunnen gebruiken in ons huishouden. 

Alleen een zonnepaneel is niet genoeg een zonnepanelen installatie bestaat uit:

 

  1. zonnepanelen
  2. omvormer
  3. onderconstructie
  4. aansluiting op elektriciteitsnet

Elke installatie is anders daarom zoeken de specialisten van Totaalstroom het beste zonnepaneel en omvormer voor jouw situatie om het maximale rendement uit jouw dak te halen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De experts van Totaalstroom maken op afstand een scan van je dak. Er wordt gekeken naar het soort dak, de oppervlakte de ligging ervan en de leeftijd. Zo bepalen we of je dak geschikt is.

Welk effect hebben zonnepanelen op je woning?

Zonnepanelen zorgen voor een groener energielabel dat is gunstig voor de waarde van je huis. Daarnaast zorgt de opgewekte stroom voor een lagere energierekening wat positief is voor de vaste lasten.

Wat gebeurt er met de stroom die ik opwek?

De stroom die je opwekt gaat naar eigen gebruik zoals de apparaten in huis zoals de tv of koelkast. Wek je meer stroom op dan je verbruikt dan lever je terug aan het net. De terug geleverde stroom kan je op een later tijdstip, bijvoorbeeld in de avond, weer kosteloos gebruiken.

Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?

Tien zonnepanelen kunnen wel 900 euro per jaar besparen

Verdient een zonnepaneel zich terug?

Ja, op termijn verdient een zonnepaneel zich terug. De precieze terugverdientijd is echter van veel factoren afhankelijk. Voornaamste financiële factoren zijn de aanschafprijs en de stroomprijs van je huidige leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement aan opgewekte zonne-energie. Gemiddeld verdien je de zonnepanelen binnen 7 tot 10 jaar terug. De zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp. Om de opbrengst van een zonnepaneel te berekenen, vermenigvuldig je het vermogen met een factor van 0,88.

Rekenvoorbeeld: een paneel van 285 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 285 x 0,88 = 251 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 3.400 kWh. Om dit zelf op te wekken zijn per jaar 3400/251 = 14 zonnepanelen van 285 Wp nodig. 

Door de zonnepanelen check te doen zie je direct hoeveel zonnepanelen we je adviseren. Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld het verbruik en de oppervlakte van het dak. Op een gemiddeld Nederlands dak passen tussen de 8 en 16 zonnepanelen. Een gezin met 4 personen verbruikt gemiddeld 4600 kWh. Hiervoor zijn dan ongeveer 15 zonnepanelen nodig.