Voordelen van Zonnepanelen

Energierekening laten dalen? Oplossing: Zonnepanelen

Toch zijn er nog een hoop voordelen gekoppeld aan het plaatsen van zonnepanelen, die mensen vaak over het hoofd zien.

Bespaar minstens €1500 per jaar

Zonnepanelen laten de totale waarde van je huis stijgen. In combinatie met de terugverdientijd van de panelen zal je in de meeste gevallen een flink rendament behalen.

Gratis energie

Een zonnepanelen installatie heeft ook bijzonder lage onderhoudskosten. Je hoeft niet elke maand het dak op om deze schoon te maken, vaak doet de regen dit gewoon voor je.

Bij ons krijg je bovendien ook nog eens 25 jaar garantie op je panelen!

Waarom kiezen voor TotaalStroom

24/7 monitoring

Alles-in-één pakket voor advies over installatie en 24/7 monitoring.

Sterk team

Wij hebben een sterk team met alle
tools in eigen huis.

Alles achteraf betalen

Als alles geïnstalleerd is, en de klant is tevreden mag de factuur betaald worden.

Gecertificeerde installeurs

Wij werken allen met onze eigen betrouwbare, gecertificeerde installeurs.

Gratis energie

Als je zonnepanelen er liggen begin je al met je investering terug te verdienen. Wanneer er zonlicht straalt op je panelen wordt dit omgezet naar energie. De hoeveelheid energie hangt af van hoeveel zonlicht er op valt en de kwaliteit van de zonnepanelen.

Wij gebruiken A-merk Europese panelen voor de installatie, hierdoor wek je veel meer energie op dan met minderwaardige zonnepanelen. Deze energie kun je niet alleen gratis gebruiken, maar je kan er zelfs aan verdienen wanneer deze op het net wordt gezet.

Een hoger rendement

De zonnepanelen die Totaalstroom installeert voldoen aan hoge kwaliteitsvoorwaarden qua duurzaamheid en efficiëntie. 

Maar liefst 98%

De efficiëntie van de omvormers die Totaalstroom gebruikt ligt op maar liefst 98%. Hierdoor zijn de installaties die Totaalstroom installeert een stuk effectiever dan minderwaardige zonnepanelen.

Snel terugverdienen

Dit hoge rendement resulteert in een kortere terugverdientijd van je installatie.

Minder afhankelijk van de markt

Energieprijzen zijn onvoorspelbaar en leveranciers willen natuurlijk geen verlies maken op de energie die ze je verkopen. De zonnepanelen op je dak zorgen ervoor dat je niet meer volledig afhankelijk bent van je energieleverancier. Je wekt zelf helemaal gratis je eigen energie op. Wek je meer energie op dan je nodig hebt? Deze opgewekte energie stroomt automatisch naar je energieleverancier en hier kun je dan geld aan verdienen.

Je hoeft dus niet bang te zijn van schommelende energieprijzen en torenhoge energierekeningen. De energie die je zelf opwekt, is helemaal gratis.

Snelle terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van je zonnepanelen installatie ligt tussen 4 en 7 jaar. Dit hangt af van waar je woont, hoeveel energie je verbruikt en het systeem dat je kiest. Door voor Totaalstroom te kiezen kun je de lengte van je terugverdientijd zo kort mogelijk maken.

Wij hebben gecertificeerde vakmannen in huis met jaren ervaring en een uitgebreide kennis. Deze experts kunnen voor jou de optimale installatie opzetten en helpen je uitrekenen wat de terugverdientijd en besparing per maand is.

Europese A-merk kwaliteit

Wanneer je door Totaalstroom je zonnepanelen laat installeren kun je erop vertrouwen dat je panelen krijgt aan de hoogst mogelijke kwaliteit. Om dit te verzekeren werken wij uitsluitend met A-kwaliteit Europese zonnepanelen. Deze panelen zijn voorzien van gereputeerde keurmerken en voldoen aan hoge vereisten.

Aangezien wij absoluut vertrouwen hebben in de installaties die wij opleveren geven wij een garantie van maar liefst 25 jaar. De garantie en de relevante certificaten van de producten worden bij de oplevering van de installatie aan jou overhandigd.

Goed voor het milieu

Zonnepanelen hebben niet alleen voordelen voor de gebruiker, maar ook voor de rest van de maatschappij en de natuur. Door je huis te voorzien met elektriciteit van zonnepanelen komt er geen CO2, fijnstof, en andere schadelijke gassen in de lucht die men kan inademen. Zonnepanelen hebben dus een directe positieve invloed op de luchtkwaliteit. Het is dan ook de schoonste manier om energie op te wekken.

Zonnestroomsysteem

uitleg

Alleen zonnepanelen zijn niet voldoende om energie op te wekken en om te zetten naar bruikbare energie voor je woning. Het is een systeem van zonnepanelen, optimizers (eventueel) een omvormer en een aansluiting in de meterkast.

Hoe werkt je zonnestroomsysteem ?

De zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom.

Een omvormer zet de gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom.

Wisselstroom wordt gebruikt in je elektrische apparaten.

Vanuit de omvormer wordt de wisselstroom naar de meterkast geleid. De wisselstroom gaat naar alle apparaten die jij in gebruik hebt via bestaande leidingen.

Alle overige opgewekte stroom gaat naar de energieleverancier. Met je energiemeter wordt er bij gehouden hoeveel stroom opgewekt is. Dit wordt aan het einde van het jaar verrekend met jouw verbruikte stroom. Dit heet salderen.

Welke zonnepanelen biedt Totaalstroom?

Totaalstroom kijkt voortdurend naar de nieuwste ontwikkelingen en technische vernieuwingen in de zonnepanelen.

Continue zijn er vernieuwingen en fluctueren de prijzen. Wij bekijken wat voor jou de juiste zonnepanelen zijn.

Wij  werken uitsluitend met gerenommeerde merken.

Wat is een omvormer

BEnader ons voor meer informatie

De omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom zo efficiënt mogelijk wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom en dus zoveel mogelijk energie opwekt. Daarnaast controleert de omvormer of het zonnesysteem veilig werkt en registreert hoeveel je opbrengst is.

Wanneer je zonnepanelen in gebruik neemt wil je natuurlijk weten hoeveel elektriciteit er geproduceerd word en wat de opbrengst hiervan is. Al onze omvormers sluiten we aan op het internet zodat je via je een app op je smartphone, tablet of laptop precies kan zien hoeveel stoom er geproduceerd word.

Welke type omvormers zijn er?​

Bij Totaalstroom heb je de keuze uit 3 type omvormers om het meeste uit je dak te kunnen halen. Elk dak is anders en er zijn diverse factoren die bepalend zijn, zoals het aantal panelen, verschillende dakvlakken, ligging ten opzichte van de zon en schaduw.

Growatt String omvormer

Afbeelding4.png

String omvormers zijn het goedkoopst en het meest gebruikt in Nederland. Ze worden vaak toegepast in situaties waarbij alle zonnepanelen in dezelfde positie staan en er geen schaduwval is. Alle panelen worden dan in een string oftewel serie aangesloten op een centrale omvormer. 

Enphase Micro omvormers

Afbeelding6.jpg

Micro omvormers worden meestal gebuikt in situaties waar de zonnepanelen in verschillende posities staan en/of als er schaduw op de panelen komt. Elk zonnepaneel heeft zijn eigen micro omvormer en is parallel aan elkaar verbonden. Dit zorg ervoor dat elk zonnepaneel afzonderlijk van elkaar het beste presteert. Omdat de micro omvormer onder elk paneel gemonteerd wordt heb je geen centrale omvormer nodig in huis.

SolarEdge omvormer

Afbeelding5.png

Een optimizer system lijkt op een micro omvormer systeem. Een klein apparaatje wordt onder elk paneel gemonteerd om de beste prestatie uit elk zonnepaneel te halen. Een van de verschillen met de micro omvormers is dat je wel een centrale SolarEdge omvormer hebt.

De onderconstructie

Het zonnestroomsysteem moet met een onderconstructie op het dak bevestigd worden. Hiermee zorgen we ervoor dat de panelen optimaal ten opzichte van de zon staan. Bij Totaalstroom maken wij gebruik van de onderconstructies van het merk Esdec voor zowel platte daken als schuine daken. Esdec voldoet aan de geldende normen van de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit en is getest in een windtunnel.

Platte daken

Voor platte daken maken wij gebruik van het montage system Esdec flatFix Fusion Dit is een revolutionair lichtgewicht systeem dat kan worden toegepast op bijna elk plat dak. Het unieke ontwerp zorg ervoor dat de panelen het meest ideaal staan ten opzichte van de zon om zo in iedere situatie het maximale uit je zonnepanelen te halen.

Schuine daken

Voor schuine daken maken wij gebruik van het montagesysteem Esdec ClickFit EVO .Dankzij het universele ontwerp past dit op alle schuine pannendaken met alle soorten zonnepanelen. Met Clickfit EVO blijft je dakconstructie volledig intact. Het is niet nodig om in de bestaande dakconstructie te boren

Totaalstroom kan helpen

Totaalstroom heeft alles in huis om voor jou een zonnepaneleninstallatie te installeren met een korte terugverdientijd en een hoog rendement. Bij ons sta je als klant centraal in het proces.

Elke installatie die wij plaatsen is maatwerk en geoptimaliseerd voor jouw noden.

Wij begeleiden je door het hele proces. Van aanvraag tot btw terugvordering, zo weet je altijd exact waar je aan toe bent.

Heb je nog vragen over Totaalstroom of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag zo snel mogelijk verder!

Veelgestelde
vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen?
Bekijk alle vragen of neem contact met ons op.

Hoe werkt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel wekt stroom op door zonlicht om te zetten naar gelijkstroom een omvormer zet dit vervolgens om in wisselstroom wat we kunnen gebruiken in ons huishouden. 

Alleen een zonnepaneel is niet genoeg een zonnepanelen installatie bestaat uit:

 

  1. zonnepanelen
  2. omvormer
  3. onderconstructie
  4. aansluiting op elektriciteitsnet

Elke installatie is anders daarom zoeken de specialisten van Totaalstroom het beste zonnepaneel en omvormer voor jouw situatie om het maximale rendement uit jouw dak te halen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De experts van Totaalstroom maken op afstand een scan van je dak. Er wordt gekeken naar het soort dak, de oppervlakte de ligging ervan en de leeftijd. Zo bepalen we of je dak geschikt is.

Welk effect hebben zonnepanelen op je woning?

Zonnepanelen zorgen voor een groener energielabel dat is gunstig voor de waarde van je huis. Daarnaast zorgt de opgewekte stroom voor een lagere energierekening wat positief is voor de vaste lasten.

Wat gebeurt er met de stroom die ik opwek?

De stroom die je opwekt gaat naar eigen gebruik zoals de apparaten in huis zoals de tv of koelkast. Wek je meer stroom op dan je verbruikt dan lever je terug aan het net. De terug geleverde stroom kan je op een later tijdstip, bijvoorbeeld in de avond, weer kosteloos gebruiken.

Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?

Tien zonnepanelen kunnen wel 900 euro per jaar besparen

Verdient een zonnepaneel zich terug?

Ja, op termijn verdient een zonnepaneel zich terug. De precieze terugverdientijd is echter van veel factoren afhankelijk. Voornaamste financiële factoren zijn de aanschafprijs en de stroomprijs van je huidige leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement aan opgewekte zonne-energie. Gemiddeld verdien je de zonnepanelen binnen 7 tot 10 jaar terug. De zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp. Om de opbrengst van een zonnepaneel te berekenen, vermenigvuldig je het vermogen met een factor van 0,88.

Rekenvoorbeeld: een paneel van 285 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 285 x 0,88 = 251 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 3.400 kWh. Om dit zelf op te wekken zijn per jaar 3400/251 = 14 zonnepanelen van 285 Wp nodig. 

Door de zonnepanelen check te doen zie je direct hoeveel zonnepanelen we je adviseren. Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld het verbruik en de oppervlakte van het dak. Op een gemiddeld Nederlands dak passen tussen de 8 en 16 zonnepanelen. Een gezin met 4 personen verbruikt gemiddeld 4600 kWh. Hiervoor zijn dan ongeveer 15 zonnepanelen nodig.