Zonnepanelen

Zonnestroomsysteem

uitleg

Alleen zonnepanelen zijn niet voldoende om energie op te wekken en om te zetten naar bruikbare energie voor je woning. Het is een systeem van zonnepanelen, optimizers (eventueel) een omvormer en een aansluiting in de meterkast.

Hoe werkt je zonnestroomsysteem?

De zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom.

Een omvormer zet de gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom.

Wisselstroom wordt gebruikt in je elektrische apparaten.

Vanuit de omvormer wordt de wisselstroom naar de meterkast geleid. De wisselstroom gaat naar alle apparaten die jij in gebruik hebt via bestaande leidingen.

Alle overige opgewekte stroom gaat naar de energieleverancier. Met je energiemeter wordt er bij gehouden hoeveel stroom opgewekt is. Dit wordt aan het einde van het jaar verrekend met jouw verbruikte stroom. Dit heet salderen.

Welke zonnepanelen biedt Totaalstroom?

Totaalstroom kijkt voortdurend naar de nieuwste ontwikkelingen en technische vernieuwingen in de zonnepanelen.

Continue zijn er vernieuwingen en fluctueren de prijzen. Wij bekijken wat voor jou de juiste zonnepanelen zijn.

Wij  werken uitsluitend met gerenommeerde merken.

Wat is een omvormer

BEnader ons voor meer informatie

De omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom zo efficiënt mogelijk wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom en dus zoveel mogelijk energie opwekt. Daarnaast controleert de omvormer of het zonnesysteem veilig werkt en registreert hoeveel je opbrengst is.

Wanneer je zonnepanelen in gebruik neemt wil je natuurlijk weten hoeveel elektriciteit er geproduceerd word en wat de opbrengst hiervan is. Al onze omvormers sluiten we aan op het internet zodat je via je een app op je smartphone, tablet of laptop precies kan zien hoeveel stoom er geproduceerd word.

Welke type omvormers zijn er?

Bij Totaalstroom heb je de keuze uit 3 type omvormers om het meeste uit je dak te kunnen halen. Elk dak is anders en er zijn diverse factoren die bepalend zijn, zoals het aantal panelen, verschillende dakvlakken, ligging ten opzichte van de zon en schaduw.

Growatt String omvormer

Afbeelding4.png

String omvormers zijn het goedkoopst en het meest gebruikt in Nederland. Ze worden vaak toegepast in situaties waarbij alle zonnepanelen in dezelfde positie staan en er geen schaduwval is. Alle panelen worden dan in een string oftewel serie aangesloten op een centrale omvormer. 

Enphase Micro omvormers

Afbeelding6.jpg

Micro omvormers worden meestal gebuikt in situaties waar de zonnepanelen in verschillende posities staan en/of als er schaduw op de panelen komt. Elk zonnepaneel heeft zijn eigen micro omvormer en is parallel aan elkaar verbonden. Dit zorg ervoor dat elk zonnepaneel afzonderlijk van elkaar het beste presteert. Omdat de micro omvormer onder elk paneel gemonteerd wordt heb je geen centrale omvormer nodig in huis.

SolarEdge omvormer

Afbeelding5.png

Een optimizer system lijkt op een micro omvormer systeem. Een klein apparaatje wordt onder elk paneel gemonteerd om de beste prestatie uit elk zonnepaneel te halen. Een van de verschillen met de micro omvormers is dat je wel een centrale SolarEdge omvormer hebt.

De onderconstructie

Het zonnestroomsysteem moet met een onderconstructie op het dak bevestigd worden. Hiermee zorgen we ervoor dat de panelen optimaal ten opzichte van de zon staan. Bij Totaalstroom maken wij gebruik van de onderconstructies van het merk Esdec voor zowel platte daken als schuine daken. Esdec voldoet aan de geldende normen van de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit en is getest in een windtunnel.

Platte daken

Voor platte daken maken wij gebruik van het montage system Esdec flatFix Fusion Dit is een revolutionair lichtgewicht systeem dat kan worden toegepast op bijna elk plat dak. Het unieke ontwerp zorg ervoor dat de panelen het meest ideaal staan ten opzichte van de zon om zo in iedere situatie het maximale uit je zonnepanelen te halen.

Schuine daken

Voor schuine daken maken wij gebruik van het montagesysteem Esdec ClickFit EVO .Dankzij het universele ontwerp past dit op alle schuine pannendaken met alle soorten zonnepanelen. Met Clickfit EVO blijft je dakconstructie volledig intact. Het is niet nodig om in de bestaande dakconstructie te boren