Offerte aanvragen

Neem contact op

TotaalStroom

Hamsterkoog 3G,
1822CD Alkmaar
info@totaalstroom.nl

Bedrijfsgegevens

KVK-nummer: 12345678
BTW-nummer: NL123456789B01

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel wekt stroom op door zonlicht om te zetten naar gelijkstroom een omvormer zet dit vervolgens om in wisselstroom wat we kunnen gebruiken in ons huishouden. 

Alleen een zonnepaneel is niet genoeg een zonnepanelen installatie bestaat uit:

 

  1. zonnepanelen
  2. omvormer
  3. onderconstructie
  4. aansluiting op elektriciteitsnet

Elke installatie is anders daarom zoeken de specialisten van Totaalstroom het beste zonnepaneel en omvormer voor jouw situatie om het maximale rendement uit jouw dak te halen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De experts van Totaalstroom maken op afstand een scan van je dak. Er wordt gekeken naar het soort dak, de oppervlakte de ligging ervan en de leeftijd. Zo bepalen we of je dak geschikt is.

Welk effect hebben zonnepanelen op je woning?

Zonnepanelen zorgen voor een groener energielabel dat is gunstig voor de waarde van je huis. Daarnaast zorgt de opgewekte stroom voor een lagere energierekening wat positief is voor de vaste lasten.

Wat gebeurt er met de stroom die ik opwek?

De stroom die je opwekt gaat naar eigen gebruik zoals de apparaten in huis zoals de tv of koelkast. Wek je meer stroom op dan je verbruikt dan lever je terug aan het net. De terug geleverde stroom kan je op een later tijdstip, bijvoorbeeld in de avond, weer kosteloos gebruiken.

Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?

Tien zonnepanelen kunnen wel 900 euro per jaar besparen

Verdient een zonnepaneel zich terug?

Ja, op termijn verdient een zonnepaneel zich terug. De precieze terugverdientijd is echter van veel factoren afhankelijk. Voornaamste financiële factoren zijn de aanschafprijs en de stroomprijs van je huidige leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement aan opgewekte zonne-energie. Gemiddeld verdien je de zonnepanelen binnen 7 tot 10 jaar terug. De zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp. Om de opbrengst van een zonnepaneel te berekenen, vermenigvuldig je het vermogen met een factor van 0,88.

Rekenvoorbeeld: een paneel van 285 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 285 x 0,88 = 251 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 3.400 kWh. Om dit zelf op te wekken zijn per jaar 3400/251 = 14 zonnepanelen van 285 Wp nodig. 

Door de zonnepanelen check te doen zie je direct hoeveel zonnepanelen we je adviseren. Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld het verbruik en de oppervlakte van het dak. Op een gemiddeld Nederlands dak passen tussen de 8 en 16 zonnepanelen. Een gezin met 4 personen verbruikt gemiddeld 4600 kWh. Hiervoor zijn dan ongeveer 15 zonnepanelen nodig.