Ontdek de verschillen tussen de beschikbare soorten zonnepanelen: Welke is het beste voor uw dak?

De verschillende types zonnepanelen spelen een cruciale rol bij het realiseren van een duurzame en fossielvrije levensstijl. Ze bieden niet alleen een milieuvriendelijke optie, maar helpen ook bij het verlagen van energiekosten. Met een stijgend aanbod aantrekkelijke soorten zonnepanelen, is er altijd een perfecte match voor jouw behoeften.

Ben je geïnteresseerd in het ontdekken van de juiste zonnepaneeloptie voor jouw woning? Wij zijn graag bereid om je te informeren en te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Monokristallijn en polykristallijn

Monokristallijne en polykristallijne panelen zijn twee verschillende technologieën waarbij monokristallijne panelen meer efficiënt en duurder zijn dan polykristallijne panelen. Beide typen panelen hebben hun voor- en nadelen, maar wetende wat precies het verschil is kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze als je op zoek bent naar de juiste oplossing voor jouw energiebehoeften.

Als u meer wilt weten over deze twee soorten, verwijzen wij u graag door naar onze blog Het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne panelen

N-type zonnepanelen

Een van de meest populaire soorten zonnepanelen op dit moment zijn N-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn een nieuwere technologie en zijn bijzonder doordat ze een hogere efficiëntie hebben dan andere zonnepanelen. Als u geïnteresseerd bent in dit soort zonnepanelen, verwijzen wij u door naar onze blog “Waarom N-type zonnepanelen een goede investering zijn: Voordelen, populariteit en meer

Thin-film zonnepanelen

Thin-film zonnepanelen zijn een andere technologie die beschikbaar is op de markt. In tegenstelling tot monokristallijne en polykristallijne panelen, worden bij thin-film zonnepanelen dunne lagen van semi-conductormateriaal op een onderlaag gelegd. Dit maakt de panelen flexibeler en lichter dan andere soorten panelen.

Totaalstroom werkt niet met Thin-film zonnepanelen. Dit komt omdat het rendament van deze zonnepanelen soms wel tot 50% lager ligt dan de andere technieken.

Glas-glas zonnepaneel

Glas-glas zonnepanelen zijn zonnepanelen waarbij zowel de voorkant als de achterkant van het paneel bedekt is met glas. Dit in tegenstelling tot traditionele soorten zonnepanelen, waar alleen de voorkant bedekt is met glas en de achterkant met een ander materiaal, zoals kunststof of aluminum. Het gebruik van glas aan beide zijden van het paneel biedt voordelen zoals verhoogde duurzaamheid en een verbeterde prestatie, maar is ook duurder in vergelijking met andere soorten zonnepanelen.

Wilt u verschillende soorten zonnepanelen vergelijken, maar weet u niet goed waar u rekening mee moet houden? Neem dan contact op met onze experts!

Bij Totaalstroom kunt u kiezen uit drie soorten zonnepanelen

Wat u moet weten over de installatie van zonnepanelen

Om te garanderen dat elk project dat we afleveren aan onze hoge eisen voldoet, voeren we elke installatie zelf uit. Wij doen niet aan onderaanneming. Je krijgt van ons het totaalpakket van advies, installatie en monitoring van je zonnepanelen. 

Meer weten over de installatie van zonnepanelen? Klik hier!

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Welke soort zonnepanelen u ook kiest, de komende jaren is het aanschaffen van zonnepanelen nog erg gunstig.

Meer weten over de terugverdientijd van zonnepanelen? Bekijk deze pagina!

Hoe zit het met de BTW-teruggave en salderen?

In 2023 is er het een en ander veranderd met betrekking tot de BTW-teruggave en de salderingsregeling. Zo worden alle zonnepanelen nu geleverd met 0% BTW. Hierdoor hoeft u geen geld meer terug te vragen aan de belastingsdienst. Bekijk deze pagina om meer te weten te komen over de BTW-teruggave, salderingsregeling en andere fiscale voordelen!

Totaalstroom helpt u verder!

soorten zonnepanelen, welke zonnepanelen passen bij uw situatie?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan contact op met onze experts. Zij leggen u graag uit welke zonnepanelen geschikt zijn voor uw situatie.