Kubie: De innovatieve omvormer die energiebesparing en optimale zonnepaneel performance levert

De nieuwste innovatie in de wereld van zonne-energie: de Kubie omvormer. Deze geavanceerde omvormer is niet zomaar een toevoeging aan uw zonnepanelensysteem, maar een revolutionaire stap voorwaarts in energie-efficiëntie en optimalisatie. Als aangewezen installateur van Kubie zijn wij verheugd om u te informeren over de vele voordelen die deze omvormer biedt. Met de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen is Kubie een welkome aanvulling op de markt.

Het belang van spanning

Een stabiele en optimale spanning is cruciaal voor de efficiënte werking van zonnepanelen en huishoudelijke apparaten. De standaardspanning uit het stopcontact is 230 Volt, maar wist u dat deze spanning in de afgelopen 20 jaar aanzienlijk is gestegen? Deze verhoogde spanning kan invloed hebben op de prestaties en levensduur van uw apparaten. Bovendien kan een onstabiele spanning leiden tot fluctuaties in de energievoorziening, wat kan resulteren in inefficiënte energieopwekking en -gebruik.

Problemen met huidige spanningsniveaus

Door diverse factoren, waaronder de groei van zonnepanelen en capaciteitstekorten in het netwerk, kan de spanning in huizen regelmatig rond de 250V liggen. Deze hoge spanning kan leiden tot vroegtijdige slijtage van apparaten en een onnodig hoog energieverbruik. Voor zonnepaneelbezitters kan dit zelfs betekenen dat hun omvormer meerdere keren per dag uitschakelt vanwege de hoge spanning. Dit kan frustrerend zijn, vooral als u heeft geïnvesteerd in een zonnepaneelsysteem om duurzame energie op te wekken en kosten te besparen.

Hoe kubie werkt

Kubie is ontworpen om de spanning in uw woning te verlagen, waardoor het energieverbruik afneemt en de prestaties van uw omvormers verbeteren. Door de spanning te verlagen naar een niveau zoals 224V, 228V, 234V of 239V, voorkomt Kubie dat omvormers uitschakelen en zorgt het voor een stabielere energievoorziening. Dit betekent dat uw zonnepanelen efficiënter werken en dat u meer energie kunt opwekken, zelfs op bewolkte dagen.

Installatie van kubie

De installatie van Kubie is eenvoudig en wordt uitgevoerd in de meterkast na de meter en de hoofdschakelaar. Voor bedrijven wordt Kubie geïnstalleerd in de HVK na de hoofdmeter. Het is essentieel dat deze installatie wordt uitgevoerd door een erkend installateur, zoals Totaalstroom, om optimale prestaties en veiligheid te garanderen. Bovendien biedt een professionele installatie de zekerheid dat Kubie correct is geïntegreerd met uw bestaande zonnepaneelsysteem.

Europese netnorm

Alle apparaten op de Europese markt moeten kunnen functioneren binnen de door de EU gestelde marges van +/-10% ten opzichte van de netnorm van 230 Volt. Kubie zorgt ervoor dat uw apparaten binnen deze norm blijven werken, ondanks de variërende spanningsniveaus in het elektriciteitsnet. Dit betekent dat uw apparaten niet alleen langer meegaan, maar ook efficiënter werken, wat leidt tot verdere energiebesparingen.

Besparingen met kubie

Met Kubie kunt u aanzienlijke financiële besparingen realiseren. Door de verlaging van de spanning vermindert het totale energieverbruik, wat resulteert in lagere energiekosten. Uit tests van het gerenommeerde onderzoeksinstituut TÜV blijkt dat Kubie het elektriciteitsverbruik met gemiddeld 12,6% vermindert. Dit vertaalt zich direct naar besparingen op uw maandelijkse energierekening, waardoor de investering in Kubie zich snel terugverdient.

Kubie en omvormers

Een van de grootste voordelen van Kubie is de oplossing voor het uitschakelen van omvormers bij zonnepanelen. Door de spanning te verlagen, voorkomt Kubie dat omvormers uitschakelen, waardoor u optimaal profiteert van uw zonne-energie-investering. Dit betekent dat u meer energie kunt opwekken en terugleveren aan het net, wat leidt tot hogere besparingen.

TÜV Testresultaten

De resultaten spreken voor zich. Uit tests van TÜV blijkt dat de installatie van Kubie leidt tot een vermindering van het elektriciteitsverbruik met gemiddeld 12,6%. Dit betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een duurzamere energievoorziening. Met de groeiende nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn is het essentieel om te investeren in technologieën die zowel economisch als ecologisch voordelig zijn.

Klantenservice en Ondersteuning

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Kubie? Neem gerust contact op met Totaalstroom voor uitgebreide informatie en ondersteuning. Ons team van experts staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij de installatie en het gebruik van Kubie.

Kubie is niet zomaar een omvormer, maar een innovatieve oplossing die uw energieverbruik verlaagt en de prestaties van uw zonnepanelensysteem optimaliseert. Als trotse installateur van Kubie nodigen wij u uit om de voordelen van deze geavanceerde technologie zelf te ervaren. Met de stijgende energiekosten en de nadruk op duurzaamheid is nu het perfecte moment om te investeren in de toekomst van zonne-energie.

Bent u benieuwd naar de mogelijke besparingen met Kubie? Gebruik de Kubie Besparingscalculator op de pq-eu.com website of neem contact op met Totaalstroom voor een gratis consult of offerte.